Varkensrechten

Heeft u vragen over varkensrechten? Of wilt u varkensrechten overschrijven? U bent bij ons aan het juiste adres!

Varkensrechten

In 1998 is de Wet Herstructurering Varkenshouderij (WHV) in werking getreden. Men hanteert een aantal varkenseenheden (ve) per dier van de onderscheiden diercategorieën.

De WHV maakt onderscheid in concentratiegebieden. U kunt op het overzicht geregistreerde productierechten in Mijn Dossier van RVO, zien in welk gebied uw bedrijf ligt. Het is mogelijk om rechten over te schrijven van een concentratiegebied naar bedrijven buiten de concentratiegebieden. Het is niet mogelijk om rechten over te schrijven van bedrijven buiten, naar bedrijven binnen een concentratiegebied. Ook is het niet mogelijk om rechten over te schrijven van concentratiegebied-zuid naar concentratiegebied-oost en andersom.

Heeft u vragen over varkensrechten of wilt u een vrijblijven offerte ontvangen? Neem dan gerust contact op met onze agrarisch adviseur Sybren Zeldenrust via 06-53610642 of 058-2849171.

Deze informatie is met zorg samengesteld, aan eventuele onjuist- en/of onvolkomenheden in de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend.