Nieuws

Kavelruil ‘Friesland-Burgerbrug’

11 mei jl. is de kavelruil ‘Friesland-Burgerbrug’ gepasseerd bij het notariskantoor Riemersma te Balk. Deze aktepassering was het slotstuk van een project welke begon met de verkoop van het bedrijf van de familie Sybesma te Akkrum.

De familie Blaauboer Vries uit Burgerbrug zag hun toekomst in dit bedrijf en wilde graag hiervoor de oversteek van Noord-Holland naar Friesland maken. Deze stap zorgde weer voor ruimte rond Burgerbrug en Schagerbrug. Door de betrokkenheid van ASR Real Estate BV ontstond de mogelijkheid om extra partijen te laten aansluiten. Uiteindelijk heeft dit geleid tot een ruiling waarbij 9 partijen betrokken zijn, verdeeld over 3 provincies. Totaal is bij deze kavelruil bijna 100 ha grond overgedragen en zijn 3 agrarische erven betrokken. Al met al een voordeel voor alle partijen en een mooie toekomst voor de (jonge) agrarische ondernemers.

Dit alles begeleidt door Joep Dekker, AgriTeam Noord-Holland, en Reitze Sybesma, AgriVastgoed, in een goede collegiale samenwerking.

Alle deelnemers in de kavelruil: proficiat en een goede toekomst toegewenst!