Marrum

9073 GA Marrum Oppervlakte / omvang: 1.44.90 ha
Vraagprijs € 675.000,- k.k.

Omschrijving

’s Ochtends wakker worden met het geluid van de eerste vroege vogels. Genieten van de zon op uw gezicht tijdens een dag werken in de tuin. En ’s avonds de dag afsluiten met een wijntje en een weids uitzicht. Dat kan bij deze prachtig gelegen woonboerderij.

Deze boerderij is gelegen op een unieke plek, aan de rand van het dorp Marrum. De boerderij biedt vrij uitzicht aan de zuidoost- en oostzijde en daardoor kunt u hier genieten van de rust, ruimte en weidse uitzichten en toch betrokken zijn bij het dorp. Of u uw paarden laat grazen in het bijbehorende perceel weiland of u heeft een ruimtevragende hobby, bij deze boerderij zit u buitengewoon goed. Marrum is een dorp, gelegen ten noorden van Leeuwarden, nabij de Waddenzee. Het dorp kent circa 1.400 inwoners. Marrum is een actief dorp, waar meerdere verenigingen te vinden zijn, waaronder een multisportvereniging (volleybal, gymnastiek en turnen), een voetbalvereniging, een tennisvereniging en een kaatsclub. In mei wordt de Avondvierdaagse gehouden en in december de Oudejaarsloop. Het dorp beschikt ook over een basisschool en een supermarkt. Voor voorzieningen zoals hoger onderwijs is men op andere dorpen aangewezen.

Woongedeelte
De boerderij is van het type kop-hals-rompboerderij en is gebouwd in 1939. Het woongedeelte van de boerderij is opgetrokken uit spouwmuren. Het dak bestaat uit een houten dakbeschot, gedekt met dakpannen. De begane grondvloer is van hout, met uitzondering van de badkamer. Aldaar is een betonvloer. De verdiepingsvloer is eveneens van hout. De begane grondvloer is deels geïsoleerd. De wanden van het woongedeelte zijn deels na-geïsoleerd. Nagenoeg overal op de begane grond is dubbele beglazing te vinden. De kozijnen zijn van hout. De woning wordt verwarmd middels centrale verwarming. De CV-ketel betreft een ATAG uit 2016. De woning is aangesloten op gas, water en elektra en riolering.

Indeling begane grond
Entree, hal met toegang tot de woonkamer, de woonkeuken, de bijkeuken, de badkamer, de kelder, de trapopgang en de achter entree. De woonkeuken wordt gescheiden van de woonkamer middels ensuitte deuren. De keuken is voorzien van een vaatwasser, een oven, 4-pits gasfornuis, een afzuigkap en een dubbele wasbak. De badkamer is voorzien van een douche, dubbele wastafel, ligbad en vloerverwarming. In de bijkeuken is een wasmachine-aansluiting en een wastafel te vinden. Vanuit de hal bij de achter entree is het toilet, een vaste kast en de schuur te bereiken. In de hal staat de CV-ketel opgesteld.

Indeling verdieping
Overloop, vier slaapkamers, allen met een vaste kast. Eén van de slaapkamers beschikt over een wastafel. Op de overloop is een vaste kast te vinden en vanaf de overloop is de zolder bereikbaar middels een vlizotrap.

Traditionele schuur
De traditionele schuur is ingedeeld met veestallen en een akkerbouwopslag. Er is een Stenozolder aanwezig. Door roestvorming breken aan de onderzijde van de zolder op enkele plekken Steno-elementen af. De schuur is van Amerikaans type en is opgetrokken uit steens muren. De topgevel is van hout. De spanten zijn van hout. Het dak is deels gedekt met riet en deels met asbesthoudende platen, onderschoten met riet. De vloer is van beton. Een paar dakramen laten soms regenwater door. Boven de werkbank zijn enkele platen asbesthoudend materiaal aanwezig. Onder het veegedeelte van de schuur is een mestput aanwezig. De schuur is onder meer voorzien van een krachtstroom aansluiting.

Loods
Aan de noordoostzijde van de kop-hals-rompboerderij is een houten loods gelegen. De loods is opgetrokken uit houten spanten. Het dak en de gevels zijn voorzien van isolatie en is gedekt met asbesthoudende platen. De vloer is van beton. Er is een mestput aanwezig. Er is toegang tot de loods middels een sectionaal deur en een loopdeur. De loods is voorzien van een wateraansluiting en een (kracht)stroomaansluiting. Aan de noordzijde van de loods is een garage aangebouwd. Het dak van de garage is voorzien van bitumineuze dakbedekking. Aan de zuidzijde van de loods is een overkapping gerealiseerd. De wanden van de overkapping zijn van damwandprofielplaten. De overkapping heeft een afmeting van ca. 15 m x 5 m.

Poterhok
Aan de zuidkant van de loods is een poterhok te vinden. Dit is een bewaarplaats voor pootaardappelen, zodat die voorheen de hele winter door in het licht bewaard konden worden. Ondertussen is dit poterhok niet meer in gebruik en dient het gebouw als opslagplaats voor andere zaken. Het gebouw is opgetrokken uit houten spanten. De wanden zijn van glas. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten. De vloer is van beton.

Weiland
Aan de oostzijde van de boerderij is een perceel weiland gelegen van ca. 1,15 ha. De grondsoort is klei. Het weiland is niet gedraineerd.

Bestemming
Blijkens het vigerende bestemmingsplan ‘Grote dorpen’ van de gemeente Noardeast Fryslân (voorheen Ferwerderadiel) heeft zowel het object als de landerijen de bestemming Agrarisch. Voor een toelichting zie: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Bijzonderheden

  • Woonoppervlakte 153 m²
  • Uiterst zorgvuldig onderhouden
  • 4 slaapkamers
  • Ruim 1 ha weiland

Oplevering: in overleg

Bezichtigingen uitsluitend op afspraak.
 

 

Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken

Categorie Woonboerderij
Prijs Vraagprijs € 675.000,- k.k.
Postcode 9073 GA
Plaats Marrum
Oppervlakte / omvang 1.44.90 ha
Type woonhuis Woonboerderij
Bouwvorm Traditioneel
Bouwjaar 1939
Woonoppervlakte 153 m²
Aantal kamers 7
Schuur / berging 2
Voorzieningen schuur / berging Water, elektra, krachtstroom
Grondsoort Klei
Ontsluiting Via het erf
Ligging Aan de rand van het dorp, platteland
Huidige bestemming Agrarisch
Bodemverontreiniging Zie vermelding in Bodemloket
Sprake van asbest Ja
Kadastrale gemeente Marrum
Sectie D
Nummer(s) 392, 393
Makelaar Saakje van der Valk
Agri Vastgoed Friesland

Specialist in de agrarische sector

Het kopen of verkopen van een agrarisch bedrijf of boerderij  is een belangrijke beslissing, maar wij weten dat het vooral ook een emotionele gebeurtenis is. Onze ervaren makelaars en adviseurs staan u bij met raad en daad!

×
Verfijn aanbod