Boornzwaag

Pontdyk 1 8526 DX Boornzwaag Oppervlakte / omvang: 1,06,40 ha
Verkocht

Omschrijving

In het hart van het Friese Merengebied, op korte afstand van de Langweerder Vaart, De Brekken en de Langwarder Wielen is deze voormalige melkveeboerderij gelegen. Dit object is zeer geschikt voor recreatieve doeleinden door de gunstige ligging ten opzichte van de Friese wateren en ook het bosgebied van Langweer en Sint Nicolaasga. Er zijn vele mogelijkheden om te wandelen, te fietsen of te varen in de omgeving. Doordat er een stal en een grote werktuigenberging aanwezig zijn, is dit object eveneens ideaal voor een ondernemer of iemand met een ruimte vragende hobby. Het buurtschap Boornzwaag over de Wielen is gelegen in de gemeente De Fryske Marren, gunstig gelegen ten opzichte van Joure en Sneek. Het buurtschap telt ca. 115 inwoners. Bent u op zoek naar de gezelligheid van een watersportdorp met restaurants en terrassen? Het dorp Langweer is middels een veerpont te bereiken en is gelegen op slechts 3,5 kilometer. De snelwegen A6 en A7 zijn gemakkelijk bereikbaar, waardoor ook de rest van het prachtige Friese landschap aan uw voeten ligt. Door de goede ontsluiting van de snelwegen is het object ook ideaal voor forenzen. 

 

Het buurtschap Boornzwaag over de Wielen is gelegen in de gemeente De Fryske Marren, gunstig gelegen ten opzichte van Joure en Sneek. Het buurtschap telt ca. 115 inwoners. Bent u op zoek naar de gezelligheid van een watersportdorp met restaurants en terrassen? Het dorp Langweer is middels een veerpont te bereiken en is gelegen op slechts 3,5 kilometer. De snelwegen A6 en A7 zijn gemakkelijk bereikbaar, waardoor ook de rest van het prachtige Friese landschap aan uw voeten ligt. Door de goede ontsluiting van de snelwegen is het object ook ideaal voor forenzen. 

Vrijstaande woning: 
Deze woning is gebouwd in 1969. In 1990 heeft er een verbouwing plaats gevonden waarbij er een verdieping op de oorspronkelijke bungalow is gezet. Het geheel is opgetrokken in spouwmuren en het dak (geïsoleerd dakbeschot) is gedekt met dakpannen. In 2017 is de topgevel aan de westkant vernieuwd en voorzien van kunststof afwerking. De (tussen)vloeren zijn van hout. De kozijnen zijn grotendeels van kunststof en voorzien van dubbele beglazing. De woning wordt verwarmd middels centrale verwarming, op een olie gestookte ketel uit 2008. De woning is aangesloten op water en elektra. Er is geen aansluiting op de kabel. Er is een beerput aanwezig met een overstort naar het oppervlaktewater, c.q. mestkolk. 

Indeling woning: 
Begane grond: entree, hal met trapopgang, toegang tot de woonkeuken, een slaapkamer (met vaste kasten), het toilet en de meterkast. Vanuit de woonkeuken is er toegang tot de woonkamer, een tweede slaapkamer (met vaste kasten), de bijkeuken en de kelder. Vanuit de bijkeuken is er toegang tot de garage. De badkamer op de begane grond is bereikbaar via de beide slaapkamers.   
Verdieping: overloop met een bergkast, toegang tot drie slaapkamers en een badkamer. Een van de slaapkamers beschikt over een vaste kast.   
Zolder: zolderruimte bereikbaar via vlizotrap. 

Voormalige ligboxenstal: 
De ligboxenstal is oorspronkelijk gebouwd in 1969. In 1980 is de stal uitgebreid. De stal heeft een afmeting van ca. 52 x 42 meter. Het geheel is opgetrokken in een staalconstructie en steenwandige muren. Het dak is met asbestcement houdende golfplaten gedekt en de topgevels zijn voorzien van stalen damwandprofiel met stalen windveren, welke in 2005 zijn aangebracht. Er is een voormalige melkstal en een tanklokaal aanwezig. 

Jongveestal/berging: 
De stal/berging is gebouwd in 1969. De stal heeft een afmeting van ca. 52 x 12 meter. Het geheel is opgetrokken in een staalconstructie en holle betonelementen. Het dak is met asbestcement houdende golfplaten gedekt en de topgevels zijn voorzien van stalen damwandprofiel met stalen windveren, welke in 2005 zijn aangebracht. 

Ruwvoeropslag: 
1. Sleufsilo ca. 15 x 5 x 1,5 meter (beton); 
2. Sleufsilo ca. 15 x 5 x 1,5 meter (beton); 
3. Sleufsilo ca. 52 x 9 x 1,5 meter (losse betonplaten); 
4. Sleufsilo ca. 40 x 9 x 1,5 meter (beton met daaronder een mestkelder); 
5. Kuilplaat ca. 50 x 7 meter (beton) – slechte staat; 
6. Kuilplaat ca. 20 x 7 meter (beton) – slechte staat. 

Bestemmingsplan: 
Volgens het bestemmingplan Buitengebied vastgesteld op 28 juni 2017 door de gemeente De Fryske Marren hebben de percelen grotendeels de enkel bestemming Agrarisch. Wij adviseren u als gegadigde om u te verdiepen in het bestemmingsplan van de gemeente De Fryske Marren: Heremastate 1 (8501 AA) Joure, tel: 14 0514.

Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken

Categorie Woonboerderij
Verkocht Ja
Prijs Verkocht
Postcode Pontdyk 1
Plaats 8526 DX Boornzwaag
Oppervlakte / omvang 1,06,40 ha
Type woonhuis vrijstaande woning
Bouwjaar 1969
Inhoud 650 m³
Woonoppervlakte 150 m²
Aantal kamers 6 kamers (waarvan 5 slaapkamers)
Nutsvoorzieningen water en elektra , oliegestookte centrale verwarming, beerput met overstort naar oppervlaktewater
Grondsoort klei- op veengrond
Agri Vastgoed Friesland

Specialist in de agrarische sector

Het kopen of verkopen van een agrarisch bedrijf of boerderij  is een belangrijke beslissing, maar wij weten dat het vooral ook een emotionele gebeurtenis is. Onze ervaren makelaars en adviseurs staan u bij met raad en daad!

×
Verfijn aanbod