Nijeholtwolde

Ontginningsweg 4 8488 AV, Nijeholtwolde Oppervlakte / omvang: 39.14.00 ha
Verkocht

Omschrijving

Melkveebedrijf te Nijeholtwolde, totaal groot ruim 39 ha. Een goed onderhouden melkveebedrijf mooi gelegen in het buitengebied van het dorp Nijeholtwolde, bestaande uit een woongedeelte met diverse bedrijfsgebouwen, boerderij en landerijen.

Woning:
De woning betreft het woongedeelte van een kop-rompboerderij gebouwd in 1938. Opgetrokken in spouw gemetselde gevels, houten en betonnen (tussen)vloeren en met dakpannen gedekt. De woning wordt verwarmd met een cv-installatie uit 2006, is van binnenuit geïsoleerd en is voorzien van dubbele beglazingen.
Indeling begane grond: Zijentree met gang, kelder waarboven de keuken, kamer, slaapkamer, toilet, badkamer, bijkeuken en kantoor, inpandige garage.
Verdieping: Overloop, drie slaapkamers, vlizotrap naar vliering.

Schuurgedeelte:
Opgetrokken in ½ steens gemetselde gevels, bintwerk en gedekt met een riet-onderschoten dakpannen dak. Ingericht als werkplaats, machineberging en deels nog de oude grupstal.

Ligboxenstal:
Bouwjaar 1979. Opgetrokken in spouwmuren, houten gelijmde spanten met ABC-golfplaten gedekt. Topgevels opgetrokken in hout en damwand. De stal biedt plaats aan 84 GVE en er is een afkalfbox. De stal is voorzien van een mestopslag (onder de rooster en boxen) met een inhoud van 650 m³.

Melkstal:
Bouwjaar 1979. 2x6 Visgraat melkstal van het merk De Laval. Het melksysteem is voorzien van automatische afname met melkglazen en kilomatic krachtvoerstrekking.

Bijzonderheden:

  • Eigen melktank 4.700 kg, bouwjaar 1979
  • Mestopslagcapaciteit: 900 m³
  • Oppervlakte ondergrond en erf 1,11,20 ha.

Landerijen:
De oppervlakte van de landerijen beslaat 38,02,80 ha. De percelen zijn gelegen direct aansluitend aan en tegenover de bedrijfsopstallen, tevens bereikbaar via openbare weg en eigen kavelpad. Het betreft een veengrond. Volgens de bodemkaart een “madeveengrond”. De percelen zijn grotendeels gedraineerd en zijn ook geschikt voor snijmais.

Bestemmingsplan:
Blijkens het vigerende bestemmingsplan ‘Buitengebied 2014’ van de gemeente Weststellingwerf hebben het object en de landerijen de volgende bestemming:
Enkelbestemming agrarische doeleinden
Bestemd voor groen en natuur; water (groen en natuur), verkeer; ontsluiting, werken; niet zijnde dienstverlening; agrarische bedrijvigheid.
Dubbelbestemming waarde – archeologie
Bestemd voor behoud, versterking en/of herstel van de aan deze gronden zijnde archeologische waarden.

Inlichtingen: Dhr. R. (Reitze) Sybesma, tel. 06-51249180.

Voor meer informatie en/of het plannen van bezichtigingen kunt u contact opnemen met Agrivastgoed Makelaars en Taxateurs op 058-2849171 of via info@agrivastgoed.nl.

Hoewel bij het maken van deze brochure de meest uiterste zorg is nagestreefd kan aan deze informatie geen rechten worden ontleend. Wijzigingen zijn te allen tijde voorbehouden aan de verkoper. Deze brochure wordt u geheel vrijblijvend verstrekt.

Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken

Categorie Verkocht/aangekocht
Verkocht Ja
Postcode Ontginningsweg 4
Plaats 8488 AV, Nijeholtwolde
Bedrijfssoort Melkveebedrijf
Oppervlakte / omvang 39.14.00 ha
Bouwvorm Traditioneel
Bouwjaar 1938
Aantal kamers 7 (waarvan 4 slaapkamers)
Ligboxenstal 84 GVE boxen en een afkalfbox
Melkstal en tanklokaal 2x6 Visgraat, eigendomstank ca. 4.700 liter.
Sleufsilo’s 3 stuks
Grondsoort Veengrond
Ontsluiting Via openbare weg, erf en eigen kavelpad.
Ligging Direct aansluitend aan en tegenover de bedrijfsopstallen.
Huidige bestemming Agrarisch
Ruilverkavelingslasten € 1.180,67 per jaar, eindjaar 2024.
Agri Vastgoed Friesland

Specialist in de agrarische sector

Het kopen of verkopen van een agrarisch bedrijf of boerderij  is een belangrijke beslissing, maar wij weten dat het vooral ook een emotionele gebeurtenis is. Onze ervaren makelaars en adviseurs staan u bij met raad en daad!

×
Verfijn aanbod