Koarnjum

9056 PE Koarnjum Oppervlakte / omvang:
€ 495.000,- k.k.

Omschrijving

Martenawei 4, 9056 PE Koarnjum Op een bijzonder mooie locatie in het dorp Koarnjum gelegen woonboerderij. Zoekt u een woonboerderij die nog naar eigen inzicht aangepast kan worden, dan is deze voormalige melkveeboerderij misschien wel iets voor u.

De woonboerderij is gelegen op een perceel van 5.390 m². Het erfperceel is ingericht ten behoeve van het melkveebedrijf, maar na overname kan hier een prachtig paradijs gecreëerd worden. 

Koarnjum is een klein dorp op korte afstand van Leeuwarden. Hoewel het inwoneraantal van Koarnjum en tweelingdorp Jelsum niet hoog ligt, is er wel een bruisend verenigingsleven. Er is onder andere een voetbalclub, een ijsclub, een kaatsclub, een toneel- en theatervereniging en een kerk. Daarnaast zijn er voorzieningen zoals een bushalte, een speeltuin en een dorpshuis. Voor overige voorzieningen is men aangewezen op Leeuwarden en Stiens. Beide plaatsen zijn gelegen op 10 fietsminuten vanaf de woonboerderij. Het landgoed Martenastate is vlakbij de woonboerderij gelegen. Deze state is één van de rijkste vindplaatsen van stinzenflora in Friesland. Daardoor is Martenastate gekozen tot beste hotspot van Nederland. Hier is het goed toeven, vooral in het voorjaar en in de zomer. Deze state en de bijbehorende Túnmanswente en de camping zorgen voor een aangename levendigheid in het dorp. 

OMSCHRIJVING HUIDIGE SITUATIE 

Een voormalig melkveebedrijf, mooi gelegen centraal in Koarnjum, bestaande uit: 
- een kop-hals-rompboerderij; 
- een ligboxenstal; 
- overige (erf) verhardingen. 

Woongedeelte kop-hals-rompboerderij: 
Het woongedeelte van de kop-hals-rompboerderij is gebouwd in 1939. De woning is opgetrokken uit spouwmuren. Het dak is gedekt met dakpannen. De vloeren zijn uitgevoerd in hout, met uitzondering van de vloer in de woonkeuken en bijkeuken. Aldaar is de vloer van beton, voorzien van isolatie en vloerverwarming. De woning is in 1997 geheel voorzien van dubbelglas(conform regelgeving ligging nabij vliegbasis). Het dak van de woning is geïsoleerd. De woning wordt verwarmd middels centrale verwarming. De CV-ketel is van het merk Nefit, type Combi, bouwjaar 1997 gekoppeld aan 120 liter boiler Nefit 2008. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur, waaronder een vaatwasser, een koelkast, een oven en een 4-pitsgasfornuis. De woning is aangesloten op gas, water, elektra, kabel en riool. 

Indeling woning: 
Hal met toegang tot de woonkeuken, woonkamer, het kantoor/slaapkamer, de bijkeuken, de trapopgang, het toilet, een kelder en diverse vaste kasten. Vanuit de woonkeuken is er toegang tot de woonkamer middels sfeervolle ensuite-deuren. Vanuit de bijkeuken is het voormalige tanklokaal te bereiken. 

1e verdieping: 
Overloop met toegang tot drie slaapkamers(voorzien van inbouwkasten), de ruime badkamer en een separaat toilet. Vanuit één van de slaapkamers is de vliering bereikbaar. 

2e verdieping: 
Vliering. 

Bijzonderheden: 
- Gebruiksoppervlak wonen 298 m²; 
- De woning beschikt over een luchtventilatiesysteem. 

Traditionele schuur: 
De traditionele schuur is gebouwd voor 1900. Het geheel is opgetrokken uit steensmuren en houten gebinten. Het dak is deels gedekt met riet en deels met asbestcementhoudende golfplaten. De vloeren zijn deels van beton en deels van leem. 

Bijzonderheden: 
- Afmetingen van de traditionele schuur: ca. 38 m. x 20 m., waarvan een deel bij de woning is getrokken; 
- De schuur is ingericht met een langstal, paardenboxen, de voormalige melkstal, bergruimte en washok; 
- In het washok bevindt zich een elektrische boiler, Daalderop 50 liter; 
- Boven de langstal is een stenozolder. 

Ligboxenstal: 
De ligboxenstal is oorspronkelijk gebouwd in 1974. In 1983 is de stal uitgebreid met drie spantvakken. De stal heeft een 2+2 rijïg inrichting. Ter hoogte van het jongveegedeelte is de inrichting 2+3 rijïg Het geheel is gefundeerd op de kelders en opgetrokken in spouwmuren en houten topgevels. De spantconstructie is van hout. Het dak is gedekt met asbestcementhoudende golfplaten. De stal is ingericht met 125 grootveeboxen en 20 jongveeboxen. De ligboxenstal staat in verbinding met de traditionele schuur middels een tussenbouw. 

Bijzonderheden: 
- Afmeting van de stal: ca. 50 m. x 26 m.; 
- Mestopslag ca. 1.000 m³. 
- De nieuwe grens van het aangeboden perceel loopt dwars door de stal. De stal zal derhalve afgebroken worden. 

Overig: 
Sleufsilo 1 
- Afmetingen: 35 meter x 8 meter x 1,25 meter. 

Bestemmingsplan: 
Blijkens het vigerende bestemmingsplan ‘Bûtengebiet en Doarpen’ van de gemeente 
Leeuwarden hebben zowel de objecten als het perceel grond de enkelbestemming ‘Agrarisch’. Daarnaast hebben het erfperceel en het perceel grond deels de dubbelbestemming ‘Waarde – Archeologie’. 

Bijzonderheden: 
- Het erfperceel en het perceel grond de gebiedsaanduiding ‘Luchtvaartverkeerzonen – ILS verstoringsgebied’, ‘Geluidzone – Luchtvaart 40-45 Ke’ en ‘Geluidzone – Industrie’. 
- In het reparatieplan ‘Bûtengebiet en Doarpen’ heeft het erfperceel de gebiedsaanduiding ‘Wetgevingszone – Wijzigingsgebied Wonen’. Zie bijlage. 
- Het erfperceel en deels het perceel grond hebben een maatvoering bouwhoogte”10 (m). 

Het is mogelijk om een andere bestemming aan het perceel toe te laten kennen. De informatie hierover volgt hieronder. 

Wij adviseren u als gegadigde om u te verdiepen in het bestemmingsplan. Adres gemeentehuis: mevr. A. den Herder, Oldehoofsterkerkhof 2, 8911 DH, Leeuwarden. Telefoonnummer 14 058. 

Extra perceel: 
Aan de noordzijde van het erfperceel is een stuk grond gelegen welke bij de boerderij aangeboden wordt. Dit aparte kadastrale perceel van 2.540 m² is in eigendom bij het Olde Burger Weeshuis. Op dit stuk grond is de noordelijke oprit van het erfperceel gelegen. De oprit (ca. 250 m²) is bij de koop inbegrepen. Het overige deel van het kadastrale perceel (2.290 m²) is tegen een meerprijs van € 15.000,- k.k. over te nemen. De levering vindt plaats op het moment van overdracht van de boerderij. Ten behoeve van de verkoop van het perceel dient er een kadastrale splitsing plaats te vinden. 

OMSCHRIJVING MOGELIJKHEDEN ANDERE INRICHTING ERFPERCEEL 
Bouwperceel: 
Het gehele erfperceel heeft momenteel een agrarische bestemming. De huidige eigenaar verplaatst zijn melkveebedrijf naar buiten de dorpskom. De gemeente heeft aangegeven dat als gevolg van deze verplaatsing de agrarische bestemming van deze locatie zal vervallen. Daarvoor in de plaats zal een woonbestemming komen op de locatie. Bovendien is de gemeente bereid toestemming te geven voor een gedeelte van het bouwvlak/erfperceel, bestemd voor wooneenheden. Toegerekend aan het bouwblok is een oppervlakte van 3.360 m². Dit perceel kan tegen een meerprijs overgenomen worden. Eén en ander is nader omschreven in bijgaande bijlage Bestemmingsplan/Informatie nieuwbouwplan. Gegadigden kunnen in een omgevingsvergunningaanvraag hun plannen voor het bouwvlak aan de gemeente voorleggen. Op het toekomstige bouwperceel zijn op dit moment nog een aantal bouwwerken gesitueerd. 

Bijzonderheden: 
- De gemeente heeft aangegeven dat wanneer er woningen op het bouwvlak gerealiseerd worden, de ligboxenstal en onderstaande bouwwerken gesloopt zal moeten worden. 

Voormalig koetshuis: 
De schuur is gebouwd voor 1900. Het geheel is opgetrokken uit houten spanten met steens muren. Het dak is deels gedekt met dakpannen en deels met damwandprofielplaten. De vloer is voorzien van roosters en beton. 

Bijzonderheden: 
- Afmeting van de schuur: ca. 14 m. x 10 m.; 

Schuurtje 
Op het erf is eveneens een schuurtje aanwezig, welke vroeger gebruikt werd door de voetbalvereniging. De afmetingen zijn ca. 10 m. x 4 m. De goothoogte is ca. 3 m. en de nokhoogte ca. 5. De schuur is opgetrokken uit spouw muren en is gedekt met dakpannen. 

Mestsilo: 
Betonnen mestsilo met overkapping: 
- Capaciteit: ca. 750 m³. 

Overig: 
Ruwvoeropslag: De constructie van sleufsilo’s 1+2 is van gestort beton. De constructie van sleufsilo’s 3+4 is van betonblokken. 

Sleufsilo 2: 
- Afmetingen: 35 meter x 8 meter x 1,25 meter. 
Sleufsilo 3+4: 
- Afmetingen: 12 meter x 7 meter x 0,70 meter.

Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken

Categorie Woonboerderij
Prijs € 495.000,- k.k.
Postcode 9056 PE
Plaats Koarnjum
Bouwjaar 1939
Inhoud 6565
Woonoppervlakte 298
Aantal kamers 6
Agri Vastgoed Friesland

Specialist in de agrarische sector

Het kopen of verkopen van een agrarisch bedrijf of boerderij  is een belangrijke beslissing, maar wij weten dat het vooral ook een emotionele gebeurtenis is. Onze ervaren makelaars en adviseurs staan u bij met raad en daad!

×
Verfijn aanbod