Jannum

9107 GD Jannum Oppervlakte / omvang: 1.17.58 ha
Verkocht

Omschrijving

Bent u op zoek naar een landelijk gelegen woonboerderij? Dan biedt dit object veel kansen. Jannum is een klein dorp, gelegen in de gemeente Ferwerderadiel. In 2014 telde het dorp 63 inwoners. Het dorp kent weinig voorzieningen: er is een kerk en een Bed&Breakfast. Voor de overige voorzieningen is men aangewezen op het nabij gelegen dorp Birdaard. Hier vindt men (sport)verenigingen, een supermarkt, een zwembad, een bioscoop, basisschool enzovoort. De gezellige stad Dokkum is gelegen op circa 15 autominuten.

Indeling:

Begane grond: Entree met meterkast en toilet en open trap naar verdieping, hal met werkhoek, woonkamer met vaste kasten, keukenkamer met keukenopstelling, bijkeuken, badkamer, toegang naar bedrijfsgedeelte.

Verdieping: Overloop, 4 slaapkamers waarvan 2 met vaste kasten en 1 met wastafel, douche, bergzolder met CV-ketel.

Het woongedeelte is opgebouwd uit steens muren met HSB voorzetwanden. De vloeren zijn deels van hout en deels van beton. De verdiepingsvloer is van hout. Het dak is gedekt met asbestvrije golfplaten en dakpannen. De woning is nagenoeg geheel voorzien van isolerende beglazing en wordt verwarmd middels centrale verwarming.

Het bedrijfsgedeelte is ogpebouwd uit steens muren. Het dak is gedekt met deels asbesthoudende golfplaten. De vloer is deels van beton en deels roostervloeren. De schuur is momenteel in gebruik als opslagruimte, en veestalling (ca. 36 grootveeboxen). Er is een mestopslag aanwezig van ca. 100 m³ en de zolder is van hout.

De ligboxenstal is opgebouwd uit een stenen spouwmuur (zij) met voor- en achtergevels van damwandprofielplaten. De stal heeft een afmeting van ca. 26 x 36 meter en is gebouwd in 1978. De spanten zijn van staal. Het dak is gedekt met asbestcementhoudende golfplaten en er is een open nok. De stal is voorzien van schuif- en overheaddeuren. De stal is 4 rijïg ingericht en er is plaats voor ca. 99 stuks grootvee en 20 stuks jongvee. De looppaden en boxen zijn onderkelderd, ca. 800 m³.  Er is een 2 x 8 visgraat melkstal aanwezig met automatische afnameapparatuur en krachtvoervoorziening. De melkstal is gerenoveerd in 2002. Het geisoleerde tanklokaal is voorzien van een melktankn (8.000 kg), een gasboiler, toilet en bergruimte.

De jongveestal heeft een afmeting van ca. 8,80 x 13,60 meter en is gebouwd in 1974/75. De gevels zijn opgetrokken uit halfsteensmuren met binnen betimmering van asbesthoudnede platen. De stal heeft stalen spanten en het dak is voorzien van asbestcementhoudende golfplaten met een open nok. De stal biedt ruimte voor 35 stuks jongvee. De staat van onderhoud is matig.

Begin jaren 80 is er een garage gebouwd met een afmeting van ca. 5,50 x 10,50 meter. De garage is opgetrokken uit steens muren, een betonvloer en deels een roostervloer en asbestcementhoudende golfplaten.

Het geheel is gelegen op een perceel van 1.17.58 ha.

Mestopslag:
Totaal ca. 3.340m³.
Onderverdeling:
Schuur: ca. 100 m³
Ligboxenstal: ca. 800 m³
Gierkolk: ca. 240 m³
Mestsilo: ca. 2.200 m³.

Opmerkingen:
Asbest: In het geheel is asbest verwerkt. Onder meer deels op het dak van de schuur, jongveestal. ligboxenstal en garage en binnenbetimmering van de jongveestal. In de woonkamer is enig asbest verwerkt in de wand bij de voormalige schouw.
Bij de bouw van de ligboxenstal zijn asbesthoudende golfplaten gebruikt als bekisting voor de ligboxen, welke zijn achtergebleven.
Mestopslag: Er wordt geen garantie afgegeven dat de putten voor de mestopslag onder de roostervloeren lekdicht zijn.

 

Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken

Categorie Verkocht/aangekocht
Verkocht Ja
Postcode 9107 GD
Plaats Jannum
Bedrijfssoort Voormalig melkveebedrijf
Oppervlakte / omvang 1.17.58 ha
Type woonhuis Stelpboerderij
Bouwjaar Herbouwjaar: 1890
Aantal kamers 7
Nutsvoorzieningen Gas, water, elektra
Ligboxenstal Bouwjaar 1978. Afmetingen 26 x 36 meter.
Jongveestal Bouwjaar 1974/75. Afmetingen 8,80 x 13,60 meter.
Mestsilo 2.200 m³
Kuilplaten Achter op het erfperceel gelegen.
Landerijen Mogelijkheid tot aankoop perceel grond voor de woonboerderij.
Huidige bestemming Agrarisch
Ruilverkavelingslasten € 37,62
Sprake van asbest Ja
Kadastrale gemeente Blija
Sectie M
Nummer(s) 238, 242
Agri Vastgoed Friesland

Specialist in de agrarische sector

Het kopen of verkopen van een agrarisch bedrijf of boerderij  is een belangrijke beslissing, maar wij weten dat het vooral ook een emotionele gebeurtenis is. Onze ervaren makelaars en adviseurs staan u bij met raad en daad!

×
Verfijn aanbod