Dronryp

9035 VL Dronryp Oppervlakte / omvang: ca. 8.000 m²
Verkocht

Omschrijving

Bent u op zoek naar een karakteristieke woonboerderij met diverse authentieke elementen? Dan heeft deze stelpboerderij met perceel weiland verrassend veel te bieden. Het object is gelegen op een erfperceel van ca. 3.000 m². Daarnaast wordt de woonboerderij aangeboden met een perceel weiland van ca. 5.000 m². Gelegenheid ter bezichtiging: zaterdag 6 mei 2017 van 11:00 uur tot 15:00 uur. Uiterlijke inlevering beidingsformulieren: maandag 10 juli 2017 om 16:00 uur. Nadere inlichtingen: A. (Drees) Visser 06-5124 9178 S. van der Valk 058-284 9188

De woonboerderij is gelegen nabij het dorp Dronryp. Dit gezellige dorp behoort tot de gemeente Menameradeel. Dronryp is het grootste dorp van deze gemeente en beschikt over diverse voorzieningen zoals meerdere basisscholen, een supermarkt, kerken, verenigingen en een trein- en busstation. Het dorp Dronryp is gelegen direct ten zuiden van de autosnelweg A31tussen Leeuwarden en Franeker. Grotere plaatsen zoals Leeuwarden, Harlingen en zelfs Drachten zijn daardoor prima bereikbaar.

De stelpboerderij is van omstreeks 1923 en heeft een afmeting van ca. 24 meter x 15 meter. De gevels zijn opgetrokken uit steens muren. Het dak van de schuur is gedekt met riet en het dak van het woongedeelte is gedekt met dakpannen.

Bijzonderheden:
-              In 2016 is het geheel opnieuw in de verf gezet.
-              Het keukenkozijn en de voordeur inclusief kozijn zijn van kunststof.
-              De schuurdeuren, inclusief kozijnen zijn vervangen.
-              In ca. 2015 zijn de goten, inclusief het zinkwerk aan de zuidzijde vervangen.
-              In ca. 2014 is een douche gebouwd.
-              Alle elektra is vernieuwd.

De schuur is voorzien van een ‘Lyts bûthús’ en een ‘Grut bûthús’ met een zolder. Er zijn twee hooivakken . De vloer is voorzien van roosters en er is een mestkelder aanwezig. Daarnaast is er een aangebouwde zijschuur aanwezig. Deze heeft gefungeerd als tanklokaal. Het dak van de zijschuur is voorzien van sandwichpanelen.

Indeling
Begane grond:
Voorentree, lange gang met trapopgang en kelderkast, keuken met balkenplafond, en-suitedeuren(glas-in-lood) en keukenblok met closed-in boiler, tussenkamer met vaste kasten, voorkamer met bedstede, gaskachel en vaste kasten, bijkeuken met toilet en douche.

Verdieping:
Open ruimte.

Het erfperceel is ruim opgezet. Het biedt voldoende mogelijkheden voor het houden van kleinvee of een ruimtevragende hobby. Op het erf bevinden zicht tevens twee houten bergingen.
Berging 1 heeft een afmeting van ca. 13 meter x 5 meter en heeft een zadeldak. Het dak is gedekt met asbestplaten met riet onderschoten. De (top)gevels zijn van hout.
Berging 2 heeft een afmeting van ca. 5 meter x 5 meter en heeft een plat dak. Het dak is gedekt met stalen platen.

Het grasland heeft een oppervlakte van ca. 5.000 m² en is op (redelijk) vlak gelegen. De grondsoort betreft klei. De ontsluiting van het land is via het erf of de openbare weg.

 

 

Bestemmingsplan
Het perceel is gelegen in het bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Menameradiel. Binnen genoemd bestemmingsplan maakt het perceel onderdeel uit van de bestemming “landelijk gebied” met de aanduiding “agrarisch bedrijf”. De gemeente heeft aangegeven dat er plannen zijn om het bestemmingsplan aan te passen, omdat er momenteel geen agrarische activiteiten meer plaats vinden op het object. Een definitief besluit is hier nog niet over genomen.

Wij adviseren u als gegadigde om u te verdiepen in het bestemmingsplan. Adres gemeentehuis: Dyksterbuorrern 16, 9036 MS Menaam. Telefoonnummer (0518) 45 29 00

Kadaster
Het object is kadastraal bekend als gemeente Dronrijp, sectie F, nummer 73. Het kadastrale perceel heeft op dit moment een oppervlakte van 0.76.45 ha. Er zal echter een kadastrale uitmeting plaatsvinden, waarbij de kadastrale grens aangepast zal worden naar de huidige situatie. Het perceel zal daardoor iets groter worden (ca. +500 m²).

Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken

Categorie Verkocht/aangekocht
Verkocht Ja
Open Huis Ja
Prijs Verkocht
Postcode 9035 VL
Plaats Dronryp
Oppervlakte / omvang ca. 8.000 m²
Type woonhuis Stelpboerderij
Bouwjaar 1923
Schuur / berging Inpandig
Landerijen Ca. 5.000 m²
Ontsluiting Via het erf
Kadastrale gemeente Dronrijp
Sectie F
Nummer(s) 73
Makelaar Landelijk-wonen.nl
Agri Vastgoed Friesland

Specialist in de agrarische sector

Het kopen of verkopen van een agrarisch bedrijf of boerderij  is een belangrijke beslissing, maar wij weten dat het vooral ook een emotionele gebeurtenis is. Onze ervaren makelaars en adviseurs staan u bij met raad en daad!

×
Verfijn aanbod