Driezum

9114 AC Driezum Oppervlakte / omvang: ca. 1.32.50 ha
Verkocht

Omschrijving

Bent u op zoek naar een woning op een royale kavel waar u kunt genieten van het buitenleven en welke direct toegang biedt tot diverse fiets- en wandelpaden? Dan heeft deze boerderij verrassend veel te bieden. De woning is gelegen op een kavel van ruim 4.600 m². Achter de woning bevindt zich een ligboxenstal, een Hollandse stal/berging en een perceel cultuurgrond van ca. 1.32.50 ha. Het geheel is zeer geschikt voor het houden van vee of een ruimtevragende hobby.

Driezum is een dorp gelegen in de gemeente Dantumadiel en heeft ca. 1.000 inwoners. Driezum is omgeven door prachtige wandel- en fietspaden. Het Driezumer Bos en het natuur- en recreatiegebied Rinsma Pôle zijn op korte afstand gelegen. Voor diverse andere voorzieningen kunt u naar de naburige dorpen Wâlterswâld en Damwâld. Daarnaast kent de nabij gelegen stad Dokkum nog meer voorzieningen op ca. 5 autominuten.

Vrijstaande woning inclusief garage:
De woning is gebouwd in 1986 en is opgetrokken uit spouwmuren. Het dak is met dakpannen gedekt. De woning heeft een afmeting van 11,40 x 6,90 meter en is op staal gefundeerd. Zowel de begane grondvloer en de verdiepingsvloer zijn van beton. De vliering is van hout. De woning wordt verwarmd door middel van centrale verwarming en deels door een (sier)gaskachel. De kozijnen zijn van hout. In 2012 is er een onderhoudsbeurt geweest waarbij het zinkwerk en het schilderwerk is gedaan.

Bijzonderheden:
- Eigendomsketel , Daalderop, ca. 2010;
- De aangebouwde garage is opgetrokken uit houten wanden en heeft een zadeldak. De schuur heeft een afmeting van ca. 5 x 6 meter.

Indeling woning:
Begane grond:
Entree, hal met vide, toilet en meterkast, slaapkamer, woonkamer, keukenkamer met keuken ca. 2010 (voorzien van vaatwasser, combimagnetron, koelkast en gasfornuis), kelder, bijkeuken.

Verdieping:  
Overloop, 3 ruime slaapkamers, waarvan één met balkon, badkamer (voorzien van bad, wastafel en douche).

Tuin:
De tuin is gelegen op het zuiden en is fraai aangelegd. Naast de woning is een privacyvol terras aangelegd, waar het 's zomers prima vertoeven is.

Ligboxenstal:
De ligboxenstal is oorspronkelijk in 1982 gebouwd en heeft een afmeting van ca. 40,5 x 21 meter. De nokhoogte bedraagt 5,90 meter en de goothoogte bedraagt 2,10 meter. De stal heeft een 2+1 rijïge inrichting, is op staal en op kelders gefundeerd en is opgetrokken uit enkelsteens muren. De vrij overspannen spantconstructie is van staal. Het dak is gedekt met asbestcementhoudende golfplaten.

Bijzonderheden:
- Capaciteit:
     Ca. 89 GVE;
- Mestopslagcapaciteit: 400 m³.

Melkstal:
Het betreft een 2 x 4 stands visgraat melkstal (1986) van Alfa Laval.

Bijzonderheden:
- De melkstal is uit te breiden tot een 2 x 6 visgraat melkstal.

Hollandse stal/berging:
Het geheel is opgetrokken uit damwandprofielplaten met klip. Het dak is met asbestcementhoudende golfplaten gedekt. De stal heeft een afmeting van ca. 31 x 12 meter. De goothoogte is ca. 1,80 meter en de nokhoogte is ca. 4,25 meter. De spantconstructie is van hout, met ondersteuning. De stal is geïsoleerd. De inrichting is nagenoeg geheel verwijderd. De vloer is van beton.

Landerijen:
Het perceel heeft een oppervlakte van ca. 1.32.50 ha. De grondsoort bestaat uit een zandgrond en heeft een teelaardelaag van ca. 50 centimeter. Het perceel is scheefachter het erfperceel gelegen en is via het erf bereikbaar. Het land is gelegen op voldoende brede akkers van ca. 12 meter.  De perceelvorm en – grootte zijn goed.

Bestemmingsplan:
Blijkens het vigerende bestemmingsplan ‘Bûtengebiet Dantumadiel’ van de gemeente
Dantumadiel hebben zowel het object als de landerijen de enkelbestemming ‘Agrarisch’, met deels de aanduiding ‘Agrarisch bedrijf’ en deels de aanduiding ‘Woudenlandschap’. Daarnaast hebben zowel het object als het perceel cultuurgrond de dubbelbestemming ‘Waarde - Archeologische verwachtingswaarde ‘ en de gebiedsaanduiding ‘vrijwaringszone – radar’.

Wij adviseren u als gegadigde om u te verdiepen in het bestemmingsplan. Adres gemeentehuis: Hynsteblom 4, 9104 BR, Damwâld. Telefoonnummer (0519) 298 888.

Zakelijk recht: 
Op perceelnummer 2043 rust een zakelijk recht als bedoeld in art. 5, lid 3, onder B, van de belemm. wet privaatr ten behoeve van Gemeente Dantumadiel.

Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken

Categorie Verkocht/aangekocht
Verkocht Ja
Prijs Verkocht
Postcode 9114 AC
Plaats Driezum
Oppervlakte / omvang ca. 1.32.50 ha
Type woonhuis Vrijstaande woning
Bouwjaar 1986
Woonoppervlakte ca. 140 m²
Nutsvoorzieningen Gas, water, elektra, riool, kabel
Garage Houten garage
Ligboxenstal Ligboxenstal 1982, geschikt voor ca. 89 GVE.
Melkstal en tanklokaal 2 x 4 stands visgraat Alfa Laval, 1982.
Werktuigenberging / loods Hollandse stal.
Grondsoort Zand
Ontsluiting Via het erfperceel
Huidige bestemming Agrarisch
Erfdienstbaarheden Zakelijk recht: Op perceelnummer 2043 rust een zakelijk recht als bedoeld in art. 5, lid 3, onder B, van de belemm. wet privaatr ten behoeve van Gemeente Dantumadiel.
Voorraden Ter overname
Sprake van asbest Ligboxenstal en Hollandse stal
Kadastrale gemeente Akkerwoude
Sectie L
Nummer(s) 381, 395, 2043
Makelaar Agri Vastgoed en Landelijk-wonen.nl
Agri Vastgoed Friesland

Specialist in de agrarische sector

Het kopen of verkopen van een agrarisch bedrijf of boerderij  is een belangrijke beslissing, maar wij weten dat het vooral ook een emotionele gebeurtenis is. Onze ervaren makelaars en adviseurs staan u bij met raad en daad!

×
Verfijn aanbod