Sint Nicolaasga

Tsjukemarwei 22, 8521 NA, Sint Nicolaasga Oppervlakte / omvang: ca. 47 ha
Verkocht

Omschrijving

Namens opdrachtgever te koop aangeboden: Prachtige melkveehouderij op 46 ha. aaneengesloten eigendom. Inlichtingen de heer R. (Reitze) Sybesma: 06-51249180.

 

 

Het object is gelegen in de gemeente Fryske Marren te Sint Nicolaasga. Het dorp Sint Nicolaasga kent een diversiteit aan voorzieningen zoals een supermarkt, 3 basisscholen, warme bakker, slager e.d. Sint Nicolaasga kent een inwonersaantal van ca. 3.200 bewoners. De totale grootte van het melkveehouderijbedrijf bedraagt 46.43.45. Het bedrijf is volledig nieuw opgericht in 1997 en in de loop van de tijd goed onderhouden en daar waar nodig aangepast.

Omschrijving
De woning is in 1997 gebouwd en is opgetrokken uit geïsoleerde spouwmuren (houtskeletbouw). Het dak, tevens geïsoleerd, is met dakpannen gedekt. De woning is voorzien van een aangebouwde (dubbele) garage. Tevens is er een veranda aanwezig (dit deel is niet gefundeerd). De woning wordt verwarmd door middel van centrale verwarming (eigendomsketel, van 2000). De kunststof kozijnen zijn voorzien van dubbele beglazing

Bijzonderheden
- De zonkant van de woning is in 2007 voorzien van zonneschermen;
- De kruipruimte en kelder zijn niet droog.

Indeling woning
Begane grond: kamer/keuken, hal met meterkast, badkamer met bad en douche. Ruime woonkamer met open keuken en wijds overzicht over de landerijen. Kelder, toilet, bijkeuken, kantoor en speelkamer (of slaapkamer).
Verdieping: overloop met 5 slaapkamers en grote (inloop)kast, toilet. Vliering: overloop en 2 (slaap)kamers en 3 (inloop)kasten.

 

Ligboxenstal

De 2+1 rijige ligboxenstal is in 1997 gebouwd en heeft een afmeting van ca. 55x20 meter. Het geheel is opgetrokken uit enkelsteensmuren, de eindgevels zijn opgetrokken uit spouwmuren. Het dak is met golfplaten gedekt, het spantwerk is van staal en de topgevels zijn voorzien van geïsoleerde damwandprofielplaten. In de stal kunnen ca. 76 stuks grootvee, ca. 22 stuks jongvee en ca. 9 pinken worden gehuisvest. In de stal bevinden zich roostervloeren waaronder zich een mestkelder bevindt met een inhoud van ca. 2.000 m³. Tevens is de stal voorzien van 2 groepshok samen 15 ligboxen. De melkstal van oorspronkelijk 2x5 visgraat heeft nu een opstelling waarbij 13 koeien tegelijk gemolken kunnen worden (1x6 en 1x7). De melkstal is ingericht met automatische afname en een kilomatic-systeem (Westfalia 1997).

Vervolgens is er nog een tanklokaal aanwezig voorzien van een eigendomstank, inhoud ca. 6.000 liter van 2013. In 2005 is de stal voorzien van een mestschuif alsmede een 2 koeborstels waarvan er 1 stuk is.
Eigen grondwaterbron aangelegd in 2010, later uitgebreid in 2015 met extra capaciteit.

Kapschuur/loods
De kapschuur is in 1997 gebouwd en heeft een afmeting van ca. 33x12 meter. De kapschuur is opgetrokken uit damwandprofielplaten (tevens de eind- en topgevels). Het dak is met golfplaten gedekt en het spantwerk is van staal (5 spantvakken). De vloer is voorzien deels van klinkers en deels beton.

Twee spantvakken zijn in 2005 aangebouwd in de vorm van een dichte loods met een betonvloer en bezoldering. (De kapschuur/loods bestaat in zijn totaliteit uit 7 spantvakken). De loods is voorzien van een elektrisch bedienbare overheaddeur alsmede een loopdeur. Intern is de werkplaats.

Camping
Het bedrijf beschikte vroeger over een minicamping. De vergunning is er nog, zij het dat deze al enige tijd niet meer is benut. Het voormalige toiletgebouw uit 1998 is sinds 2015 in gebruik voor 2 groeps- kalverhokjes (hiervoor is geen vergunning aangevraagd). Het gebouwtje heeft een afmeting van ca. 8x4 meter en is opgetrokken uit damwandprofielplaten. Er is aansluiting op de mestkelder.

Kuilplaten/(erf) verhardingen
Erfverhardingen zijn ruim voldoende aanwezig;2 kuilplaten ca. 20x10 meter en ca. 45x10 meter. Deels verhard met beton, deels met rubbermatten.

Landerijen
De grondsoort bestaat uit zand dat overgaat in een veengrond. De teelaardelaag is ca. 20-40 cm. De landerijen liggen geheel in een huiskavel en zijn deels gedraineerd. Een gedeelte van de grond is bouwlandgeschikt (mais, aardappels, bloembollen). Voorgaande eigenaar heeft een sloot gedempt, maar dit vormt bij het huidige gebruik geen belemmering. De ontsluiting van de landerijen is middels de openbare weg en semi-verhard pad.

Het Waterschap heeft mogelijkheden om van en naar het gemaaltje te komen en gaan, KPN voor de antenne en de leidingbeheerder voor de masten. Het jachtrecht is verhuurd aan de heer Van der Heide uit Heeg, tegenprestatie is het vangen van mollen.

De grondsoort van het land bestaat uit veen- en zandgrond.

Op de landerijen bevinden zich een drietal hoogspanningsmasten met een gezamenlijke vergoeding van ca. € 687,19 per jaar (2015) en een KPN mast met een vergoeding van ca. € 1.656,12 per jaar (2015).

Overige

- Bestemmingsplan: het object heeft de bestemming "agrarisch gebied" en "agrarisch gebied met hoge landschappelijk en natuurlijk waarde". De gemeente De Fryske Marren heeft in juni 2013 een zgn. beheersverordening vastgesteld. Daarbij blijft het 'oude' voorliggende bestemmingsplan in feite in stand. Meer informatie vindt u bij de gemeente.

- Vergunning(en): Het bedrijf valt onder het activiteitenbesluit milieubeheer. Melding d.d. 3 juni 2015, geregistreerd onder nummer MB 20150110. Tevens beschikt het bedrijf over een natuurbeschermingswetvergunning voor het houden van 80 melkkoeien en 55 stuks vrouwelijk jongvee (15 januari 2016). Waterschapslasten: De waterschapslasten voor onbebouwd.

- Waterschap Friesland bedraagt € 93,17 per ha per jaar (2016).

- Ruilverkavelingsrente € 3.375,97 per jaar (eindjaar: 2024).

- Betaalrechten: 43,83 stuks, ontvangen over 2015: ca. € 22.000,-.

- Nutsvoorzieningen: Het object is aangesloten op gas, water en elektra. Riolering woning op mestkelder, televisie middels schotel.

- BTW: Verkoper opteert voor BTW. Uitgangspunt is dat de BTW via de verleggingsregeling (art 37d wet op de omzetbelasting) over gaat op de koper.

- Melkveefosfaatrechten en eventuele andere produktierechten: Deze worden niet aangeboden bij het onroerend goed, echter zijn wel te koop.

- Gezien het bouwjaar zijn alle gebouwen vrij van asbest.

- Er is een botenhelling met vaarverbinding naar het Tjeukermeer.

 

Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

360° afbeelding

Kenmerken

Categorie Verkocht/aangekocht
Verkocht Ja
Postcode Tsjukemarwei 22, 8521 NA,
Plaats Sint Nicolaasga
Bedrijfssoort Melkveebedrijf
Oppervlakte / omvang ca. 47 ha
Type woonhuis vrijstaande woning
Bouwjaar 1997
Ligboxenstal 1997: 2+1 rijig, ca 55 x 20 meter, 76 gve - 22 stuks jongvee - ca. 9 pinken
Melkstal en tanklokaal 1x6 en 1x7, eigendomstank inhoud ca. 6.000 liter
Werktuigenberging / loods 1997: ca. 33 x 12 meter
Grondsoort zandgrond overgaand in veengrond
Ruilverkavelingslasten € 3375,97 in totaal per jaar, eindjaar 2024
VR (360 graden) afbeelding 371175
Agri Vastgoed Friesland

Specialist in de agrarische sector

Het kopen of verkopen van een agrarisch bedrijf of boerderij  is een belangrijke beslissing, maar wij weten dat het vooral ook een emotionele gebeurtenis is. Onze ervaren makelaars en adviseurs staan u bij met raad en daad!

×
Verfijn aanbod