Bornwird

9156 AA Bornwird Oppervlakte / omvang: ca. 6.000 m2
Vraagprijs: € 399.000,- k.k.

Omschrijving

Te koop aangeboden: stolpboerderij met ligboxenstal op korte afstand van de Elfstedenstad Dokkum.

Deze stolpboerderij is gelegen op een mooie zichtlocatie met het zicht rondom over het weidse landschap. Een weids uitzicht maar toch heel dicht bij Dokkum. Door de aanwezigheid van een ligboxenstal is er veel inpandige ruimte beschikbaar waardoor de locatie voor vele doeleinden geschikt is. Het geheel is goed onderhouden.

Bornwird telt ca. 130 inwoners. De locatie ligt op een steenworp afstand van Dokkum, waar alle voorzieningen van scholen tot winkelcentra en uitgaansgelegenheden aanwezig zijn.

Omschrijving
De stolp boerderij is gebouwd in 1928 en opgetrokken in steensmuren en van binnenuit geïsoleerd. Het dak is gedekt met golfplaten, de voorzijde is gedekt met geglazuurde dakpannen. Op de schoorsteen is recent een nieuwe schoorsteenkap gezet. De kozijnen zijn van hout met daarin dubbelglas, tevens is aan de voorzijde gebruik gemaakt van glas-in-lood ramen met voozet glas. De Bosch CV-ketel (eigendom) is van 2011.
De keuken is van 2009 met een hardstenen blad met alle voorzieningen en een cooker. Verder is in de woonkamer een rookkanaal aanwezig voor de gezellige warmte van een houtkachel.

Indeling

  • keukenkamer en woonkamer met balkenplafond en een eiken houtenvloer van 2010, gang, grote opbergkast, toilet, bijkeuken met een klein aanrecht en een kantoor.

Eerste verdieping

  • op de verdieping bevinden zich een badkamer met toilet, overloop en 4 slaapkamers, waarvan 1 slaapkamer uitgebouwd in de schuur.
  • de schuur heeft een vlakke vloer, en is in gebruik als caravanstalling. Achter de stolp is een mestopslag gelegen voor 130 m³.

Tuin
De tuin is netjes aangelegd met tevens een tuinhok en de mogelijkheid de auto te stallen. Het hok is opgetrokken in houten materialen en is in 2014 geschilderd. Er is tevens elektrisch aanwezig.

Ligboxenstal
De stal is gebouwd in 1979 en is groot 36*24 m. Het geheel is opgetrokken in spouwmuren, de stalen spanten zijn vrij overspannen en zijn gedekt met asbesthoudende golfplaten. De topgevels zijn voorzien van damwand platen. Qua voorzieningen heeft de stal een tafelnok en een segmentdeur. Onder de stal is ruimte voor 730 m³ mestopslag (het voerpad en de buitenzijde zijn niet onderkelderd). Op dit moment is de stal in gebruik als opslag. De linkerzijde is volledig toegankelijk voor een heftruck. Op het dak zijn 24 zonnepanelen aanwezig aangelegd in 2002.

Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken

Categorie Woonboerderij
Prijs Vraagprijs: € 399.000,- k.k.
Postcode 9156 AA
Plaats Bornwird
Oppervlakte / omvang ca. 6.000 m2
Type woonhuis Stolpboerderij
Bouwjaar 1928
Woonoppervlakte 130 m2
Aantal kamers 6
Traditioneel bedrijfsgedeelte Ligboxenstal
Voorzieningen traditioneel bedrijfsgedeelte Geen
Huidige bestemming Wonen
Kadastrale gemeente Holwerd
Sectie F
Nummer(s) 929
Makelaar Dhr. A. Visser en Mevr. S. van der Valk
Agri Vastgoed Friesland

Specialist in de agrarische sector

Het kopen of verkopen van een agrarisch bedrijf of boerderij  is een belangrijke beslissing, maar wij weten dat het vooral ook een emotionele gebeurtenis is. Onze ervaren makelaars en adviseurs staan u bij met raad en daad!

×
Verfijn aanbod