Jutrijp

Riperwei 26, 8623XN Jutrijp Oppervlakte / omvang:
Verkocht

Omschrijving

Een goed onderhouden melkveebedrijf mooi gelegen in dorp Jutrijp, bestaande uit een stelpboerderij met diverse bedrijfsopstallen. Te weten een jongveestal en een ligboxenstal inclusief inrichting, een paardenstalling en een werktuigenberging. Aangeboden met ruim 28 ha cultuurgrond in eigendom en ruim 9 ha cultuurgrond in erfpacht.

Namens opdrachtgever te koop aangeboden

Een goed onderhouden melkveebedrijf mooi gelegen in dorp Jutrijp, bestaande uit een stelpboerderij met diverse bedrijfsopstallen. Te weten een jongveestal en een ligboxenstal inclusief inrichting, een paardenstalling en een werktuigenberging.

Woning:
Bouwjaar 1927. Traditioneel gebouwd. Goed onderhouden en comfortabel bewoonbaar.

 • Indeling begane grond: Keuken, kamer, hal, voorentree, woonkamer, slaapkamer,  doucheruimte en toilet, bijkeuken en kelder (onder keuken)
 • verdieping: Overloop, twee slaapkamers en bedstee, zolder

Bijzonderheden:

 • verwarming middels een cv-installatie;
 • voorzien van dubbel beglazing;
 • voorzien van de nutsvoorzieningen aardgas, water, elektra, riool en kabel;
 • binnen- en buitenonderhoud is goed, wel is er onderhoud aan een dakkapel en zijn keukeninrichting en sanitair gedateerd.

Traditioneel bedrijfsgedeelte:
Bouwjaar 1927, in gebruik als ligbox en voor stalling jongvee. Opgetrokken in spouw muren, houten bintwerk met deels asbesthoudende golfplaten en deels asbestvrije golfplaten gedekt. Voorzien van kalverhokken, afkalf ruimte en aangrenzend een paardenstalling. Bedrijfsgedeelte  is voorzien van roostervloeren en mestkelder met een inhoud van 125 m³.

Ligboxenstal:
Bouwjaar 1992. Opgetrokken in halfsteens muren met ventilatiekleppen,  gegalvaniseerde stalen spanten met asbesthoudende golfplaten gedekt. Topgevels opgetrokken in damwand. Stal biedt plaats aan 70 GVE en heeft 2 krachtvoerboxen. De stal is voorzien van roostervloeren met mestschuif en mestkelder met een inhoud van 1.000 m³.

Bijzonderheden:

 • oppervlakte van 630 m²;
 • Inrichting van R-boxen en Zweedse voerhekken;
 • capaciteit: 70 GVE;
 • mestopslagcapaciteit: 1.000 m³.

Melkstal:
Bouwjaar 2009. Type: 2x9 (solidex) zij aan zij en tanklokaal met tank van 8.000 kg inhoud.
Met melkmeting en automatische afname.

Bijzonderheden:

 • Bronwaterinstallatie aanwezig;
 • Merk melkapparatuur: DeLaval

Werktuigenberging:
Bouwjaar 1975. Oppervlakte van 150 m². Opgetrokken in halfsteensmuren en topgevels in steens voor muren met damwand. De werktuigenberging is met ABC-platen gedekt. Voorzien van vrij overspannen stalen spantwerk.

Overig:

 • Sleufsilo 10x25x1,80 m, binnenwand 2015;
 • Functionele verhardingen rondom de opstallen;
 • Kavelpad 300 meter, breedte 3,25 m.

Landerijen:
Gelegen in één blok achter de gebouwen. Waterleiding met drinkbakken voor in de kavel. De grondsoort van de landerijen betreft klei op veen. Door Stiboka gekwalificeerd als ‘waardveengrond, veenmosveen’. De landerijen zijn grotendeels gedraineerd en redelijk vlak gelegen. De percelen zijn ontsloten via het erfperceel. De perceelsvorm  evenals de bewerkbaarheid zijn goed.

De kavel erfpacht wordt uitgegeven door de Protestantse Gemeente Jutrijp-Hommerts. De uitgifte in erfpacht is geschied voor een periode van 26 jaren en 10 maanden, ingaande op 1 januari 2017 en eindigende op 31 oktober 2043.

Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken

Categorie Verkocht/aangekocht
Prijs Verkocht
Postcode Riperwei 26, 8623XN
Plaats Jutrijp
Bedrijfssoort Melkveebedrijf
Bouwjaar 1927
Landerijen ca. 28 ha
Grondsoort Klei op veen
Agri Vastgoed Friesland

Specialist in de agrarische sector

Het kopen of verkopen van een agrarisch bedrijf of boerderij  is een belangrijke beslissing, maar wij weten dat het vooral ook een emotionele gebeurtenis is. Onze ervaren makelaars en adviseurs staan u bij met raad en daad!

×
Verfijn aanbod