Elahuizen

Trophorne 3, 8581 MZ Elahuizen Oppervlakte / omvang: 1.64.85 ha
verkocht onder voorbehoud

Omschrijving

Namens opdrachtgever te koop aangeboden: Een woonboerderij met ligboxenstal en perceeltje weiland te Elahuizen op een perceel van 1.64.85 ha. Het object is gelegen in de gemeente De Fryske Marren op 800 meter van de Fluessen en het Heegermeer en slechts op enkele minuten afstand van het Slotermeer. Het dorp Balk ligt tevens op enkele minuten afstand waar diverse voorzieningen aanwezig zijn.

Voormalige melkveelocatie op een perceel van 1.64.85 ha eigen grond. Deze boerderij is gebouwd omstreeks 1850 en deed dienst als melkveebedrijf. De afgelopen 8 jaar is de boerderij grondig verbouwd. Bij de verbouwing zijn dakisolatie, dubbele beglazing en kunststof kozijnen aangebracht en is er een tot de nok opgetrokken brandwerende muur gerealiseerd. Het geheel is opgetrokken uit steensmuur (woongedeelte spouw). Het dak van het woongedeelte is met dakpannen gedekt en het dak van het bedrijfsgedeelte is met dakpannen gedekt, met riet onderschoten. De woning wordt verwarmd door middel van een Benraad HR ketel (de CV-ketel is van 2005, eigendom). Er is een waterontharder aanwezig.

Stelpboerderij
Via de voordeur komt u in een lange hal met laminaatvloer. Hier bevinden zich de meterkast, de toegang tot de keuken, bijkeuken, woonkamer, kantoor en ook is hier de trap naar de eerste verdieping. De ruime woonkeuken is recent vernieuwd en voorzien van luxe inbouwapparatuur zoals een combi-oven, koffiezetapparaat, steamer en vaatwasser. Vanuit de keuken is door middel van een schuifpui toegang naar het terras en de grote tuin.

De lichte en sfeervolle woonkamer heeft uitzicht over de landerijen en is afgewerkt met een laminaatvloer. Door de grote raampartijen is er veel lichtinval. De ruimte naast de woonkamer doet momenteel dienst als kantoor maar zou ook prima als slaapkamer gebruikt kunnen worden. De kozijnen zijn allemaal vervangen door kunststof kozijnen en dubbele beglazing.
Vanuit de hal is de bijkeuken toegankelijk. Daar bevinden zich een toilet, witgoedaansluiting en een kraan met uitstortbak. Van hieruit is toegang tot de traditionele schuur.

Op de bovenverdieping zijn 4 slaapkamers aanwezig, 2 badkamers en een apart 2e toilet. De grote badkamer (en suite) is voorzien van een ligbad, inloopdouche en dubbele wastafel. De kleine badkamer is voorzien van een inloopdouche en een wastafel.

Ligboxenstal
De ligboxenstal is gebouwd in 1983 en is opgetrokken uit steensmuren. De stal heeft een afmeting van ca. 40x16 meter. Het dak is met asbestcement houdende golfplaten gedekt en het spantwerk is van staal. In de stal kunnen ca. 70 stuks grootvee worden gehuisvest. De overige ruimte biedt de mogelijkheid voor opslag. Onder de stal bevindt zich een mestopslagruimte met een inhoud van ca. 650 m³. De voormalige melkstal bevindt zich tussen de beide bedrijfsgedeeltes. Deze ruimte heeft een afmeting van ca. 18,5 x 5,5 m. De melkput is nog aanwezig. De melkinstallatie is verwijderd. Het dak van de voormalige melkstal is eveneens gedekt met asbestcement houdende golfplaten. De ligboxenstal wordt momenteel tijdelijk verhuurd aan een hondentrainingscentrum.
 

Perceeltje weiland
Achter de opstallen ligt een perceeltje weiland met een oppervlakte van ca. 1 hectare. Het land is niet gedraineerd. De perceelsvorm en ontsluiting zijn goed. Het perceeltje weiland is uitermate geschikt voor het houden van o.a. paarden en schapen.

Overig
- 2 betonplaten (ca. 30x7 meter);
- Overige erfverhardingen zijn voldoende aanwezig.

Tuin
De achter-zijtuin is gelegen op het zuidwesten. De voortuin is gelegen op het zuidoosten. De tuin biedt privacy en is goed onderhouden.
 

Bijzonderheden
Op het erf bevindt zich een transformatorhuisje. Voor onderhoudswerkzaamheden e.d. dient de toegang tot het transformatorhuisje altijd mogelijk te zijn.

Bestemmingsplan

Volgens het vigerende bestemmingsplan rust er op deze locatie de volgende bestemming: ‘Agrarisch gebied in een open landschap’.

Milieuvergunning
Er is nog een milieuvergunning aanwezig voor 30 stuks jongvee en 1 volwassen paard. 
 

Bekijk volledige omschrijving Minder omschrijving

Kenmerken

Categorie Woonboerderij
Verkocht onder voorbehoud Ja
Prijs verkocht onder voorbehoud
Postcode Trophorne 3, 8581 MZ
Plaats Elahuizen
Oppervlakte / omvang 1.64.85 ha
Type woonhuis Woongedeelte stelpboerderij
Bouwvorm Traditioneel
Bouwjaar Omstreeks 1850
Inhoud 7381 m³
Woonoppervlakte 199 m²
Aantal kamers 7
Nutsvoorzieningen Aansluitingen van gas, water, elektra en het riool.
Garage Inpandig voor twee auto's.
Ligboxenstal ca. 40 m x 16 m.
Melkstal en tanklokaal Melkput aanwezig, melkinstallatie niet.
Kuilplaten 2 stuks ca. 33 m x 6 m
Landerijen Ca. 1 ha cultuurgrond
Grondsoort Veen
Ontsluiting Via het erf en de openbare weg.
Ligging Achter de woonboerderij.
Huidige bestemming Agrarisch
Sprake van asbest Daken van de ligboxenstal en de tussenbouw.
Kadastrale gemeente Balk
Sectie O
Nummer(s) 1355
Agri Vastgoed Friesland

Specialist in de agrarische sector

Het kopen of verkopen van een agrarisch bedrijf of boerderij  is een belangrijke beslissing, maar wij weten dat het vooral ook een emotionele gebeurtenis is. Onze ervaren makelaars en adviseurs staan u bij met raad en daad!

×
Verfijn aanbod