Betalingsrechten

U kunt betalingsrechten permanent (koop) of tijdelijk (huur) overdragen, Agri Vastgoed helpt u graag op weg.

Betalingsrechten

Wanneer u betalingsrechten wilt overdragen, meld dit dan voor 15 mei bij RVO. Alleen dan kan de koper of huurder van de rechten deze dit jaar nog laten uitbetalen.

U kunt betalingsrechten permanent (koop) of tijdelijk (huur) overdragen. Een reden om betalingsrechten over te dragen kan bijvoorbeeld zijn dat u dit jaar meer rechten hebt dan dat u subsidiabele grond in gebruik hebt. U kunt dan de rechten waar u geen grond voor hebt niet laten uitbetalen.

In veel gevallen zal de overdracht van betalingsrechten gekoppeld zijn aan de overdracht van grond. Indien u een perceel grond huurt of verhuurt, overweeg dan om de bijbehorende betalingsrechten mee te huren of verhuren. U kunt echter ook betalingsrechten verkopen of verhuren zonder overdracht van grond.

De overdracht van betalingsrechten (zowel verkoop als verhuur) moet u melden bij RVO. Zowel de verkoper/verhuurder als de koper/huurder moet de overdracht ondertekenen met een TAN-code. Bij verhuur van betalingsrechten kunt u gelijk al een einddatum van verhuur invullen.

Heeft u vragen over betalingsrechten of wilt u een vrijblijven offerte ontvangen? Neem dan gerust contact op met onze agrarisch adviseur Jantine Akkerman via 06 - 13 59 21 30 of
058 - 284 91 71.

Deze informatie is met zorg samengesteld, aan eventuele onjuist- en/of onvolkomenheden in de verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend.